Vikdörrar och viktpartier

Möjliggör nya planlösningsmöjligheter och skapar flexibilitet

Smart, flexibelt och gångbart

Förknippas ofta med arkitektritade moderna ”lyxvillor”, men har många användningsområden i hotell, restauranger, lägenheter etc. Finns många varianter att välja emellan, inåt- eller utåtgående, med eller utan gångdörr, olika antal viksektioner mm. Kontakta oss så berättar vi mer.

Flexibla vikdörrar och viktpartier

Vårt sortiment av vikdörrar är en av flera olika öppningstyper som vi erbjuder när du vill installera större glaspartier. De fungerar både inom- och utomhus vilket möjliggör nya planlösningsmöjligheter och skapar flexibilitet efter dina behov. Användningsområdena är många, de kan exempelvis användas som rumsavdelare eller som glasparti mellan hus och uteplats.

 

Urval av vikdörrar och viktpartier som fungerar i olika miljöer

Vikdörrar förknippas oftast med arkitektritade villor men har fler användningsområden än så. Vårt urval av vikdörrar fungerar utmärkt i offentliga miljöer som i hotell eller på restauranger. Det flexibla viksystemet finns i två versioner, ett utåtgående och ett inåtgående beroende på hur du vill nyttja och maximera ytorna det ska samspela med. Det finns flera positiva mervärden med vikdörrar och vikpartier förutom den imponerande funktionaliteten. De skapar både extra rymd i rummet de installeras i samtidigt som de ökar ljusinsläpp och tillgängliggör omgivningen utanför.

 

Det flexibla vikdörrssystemet

Det flexibla vikdörrssystemet erbjuder variation i antal viksektioner och du kan välja om vikpartiet ska ha en gångdörr beroende på om du vill kunna gå ut och in utan att öppna upp hela glaspartiet. Vikdörrarna viks ihop till ett smalt paket genom ett enkelt handgrepp som för hela väggen åt antingen höger eller vänster och du kan själv välja om de ska packas ihop på in- eller utsidan av rummet du har dem i.

 

Produktområden – Entreprenad

Glasfasader
Glastak
Dörrar
Fönster
Skjutpartier
Industriglas
Räcken

Spara energi med vikdörrar och viktpartier

Med vikdörrar är det enkelt att spara energi genom väl isolerade glaspartier med U-värden ner till passivhusnivå. På vintern hjälper vikpartierna dig att hålla värmen inne medan de på sommaren håller värmen utanför. Med våra produkter gör du en insats för både plånboken och miljön.

Ljudisolering utöver energieffektivitet

Förutom att våra vikdörrar är energieffektiva, stänger de ute ljud och är enkla att hantera utan att de kompromissar på säkerhet och design. Med vikdörrar och vikpartier kan dagsljuset flöda fritt och de hjälper till att skapa kreativa planlösningar samtidigt som systemet höjer den arkitektoniska känslan. De är mångfacetterade och framtagna för att uppfylla den medvetna kundens behov.

Produktionen sker hos oss på EB Glas & Fasad i Halmstad.

Ta kontakt med en expert redan idag!